Frankrike i Norge Den franske ambassade i Oslo
fontsizeup fontsizedown

 français    norsk  
Accueil du site » Nyheter

Fransk-norsk dag i Fransk-Norsk Handelskammer

Tradisjonen tro organiserte Fransk-Norsk Handelskammer (FNHK) 13. oktober den årlige fransk-norske dagen. Innovasjon var hovedtema for seminaret som fant sted i banken Nordeas hovedsete i Oslo. Brigitte Collet, Frankrikes ambassadør til Norge, Gro Elisabeth Lundevik, administrasjonsdirektør i Nordea og Gérard Pignatel, leder i FNHK, innledet debattene, som ble avsluttet av Tarald Brautaset, Norges ambassadør til Frankrike.


PDF - 26.7 ko
Ambassadørens åpningstale


Etter seminaret bød noen av FNKHs medlemmer fra Oslo på franske produkter. Om ettermiddagen ble årsmøtet avholdt, samt et fellesmøte for både den franske og den norske FNHK-avdelingen.


PDF - 18 ko
Ambassadørens tale under gallamiddagen


Raphaël Poirée, med åtte VM-seire i skiskyting bak seg og sølvmedalje fra OL i Salt Lake City i 2002, og hans kone Liv Grete Skjelbreid Poirée, med syv VM-seire i skiskyting bak seg og to sølvmedaljer fra Salt Lake City, sluttet seg, som en avslutning på denne dagen, til de fremstående gjestene som deltok under den tradisjonelle gallamiddagen som i år samlet 170 aktører fra fra det fransk-norske næringsliv på Grand Hotel. I den anledning ble også "Fransk-Norsk Trophée" delt ut, en bronsestatue av kunstneren Tove Hirst som blir gitt som en utmerkelse til det selskapet som har bidratt mest til veksten i de fransk-norske handelsforbindelsene i løpet av året. Utmerkelsen gikk i år til selskapet Hydro, som sysselsetter flere hundre ansatte i Frankrike og som ble grunnlagt ved hjelp av fransk kapital.


_


publisert den 19 octobre 2011

For mer informasjon

Facebook Twitter Google+ Storify Youtube Dailymotion Flickr RSS