Franske nytelser på Grefsenkollen [fr]

På Grefsenkollen kan du nyte en middag inspirert av det franske kjøkken, og med innslag av norske mattradisjoner, i anledning arrangementet «Goût de France».

JPEG Mariusz Miroslaw Salamon (34) er en av de 1500 kokkene som er plukket til å delta i matarrangementet «Goût de France», som er lansert av det franske utenriksdepartementet og den franske stjernekokken Alain Ducasse.

Med gode meritter fra stjernerestauranter i London, som Gordon Ramsays i Royal hospital rd., Capital hotel, The Greenhouse og fra Le Manoir aux Quat’Saisons i Great Milton, tok Salamon over som kjøkkensjef på Grefsenkollen i august 2014.

"Mye av det vi serverer på Grefsenkollen er basert på franske matlagingsteknikker, samtidig som vi lar oss inspirere av det nordiske kjøkken", forteller Salamon.

Feirer fransk kokkekunst
Med dette samsvarer Grefsenkollen restaurant godt med idéen bak arrangementet « Goût de France»: å samle kokker fra alle verdenshjørner for å feire fransk gastronomi, samtidig som at menyene som komponeres skal ta utganspunkt i lokale matvarer og tradisjoner.

Det er en internasjonal komité, ledet av den franske, anerkjente kokken Alain Ducasse som har evaluert og plukket ut over 1500 restauranter til « Goût de France ». Komitéen består av noen av de største internasjonale navnene fra den gastronomiske verden. Les mer om komitéens arbeid her.

6-retters middag med utsikt over Oslofjorden
Den tradisjonrike restauranten Grefsenkollen ligger på en høyde med god utsikt over byen og Oslofjorden. Den 21. mars får du muligheten til å la deg forføre av «franske fristelser» og samtidig skue over vakker, norsk natur.

Meny for Grefsenkollen restaurant den 21. mars 2016
ForrettFørste hovedrettAndre hovedrett OsterFørste dessertAndre dessert
Kveite, artisjokk, romanesco, dill Andeegg, edekreps, redikk, tomat, beurre blanc Due/bokhvete, rødbetter, løk, rødvinsaus Brillat Savarin, Morbier, Fourme D’Ambert, fikenchutney, honningtrøffel Sitronterte, bringebær, sitronverbena Sjokoladeterrine, tindved, hasselnøtt,kaffe

Se også:
Fem norske restauranter deltar i "Goût de France"
Trønderske råvarer i fransk bekledning
Fransk gastronomi servert i din egen stue

Sted:
Grefsenkollen restaurant
Grefsenkollveien 100
0490 Oslo
http://www.grefsenkollen.no/

Dato:
21. mars 2016

publisert den 14/03/2016

Til toppen av siden